Najboljša Sladkorna masa za prekrivanje tort

TOP med najboljšimi. Vredno preizkusiti.

To sladkorno maso, ki ji nekateri pravijo tudi Tičino, drugi Fondant, so pred časom uporabljali le peki in slaščičarji, zadnje čase pa so tudi proizvajalci postali malo bolj prožni in začeli namesto 7, 10 in še več kilogramskih pakiranj pakirati tudi po1 kg, kar me zelo veseli.

Druga plat tega pa je, da se je s pojavom mode oblačenja tort  pojavilo tudi veliko novih proizvajalcev, vsak s svojim proizvodom, nekateri tudi zelo poceni, saj smo v zadnjem času priča madžarski, pa češki, pa kitajski masi, pa še bi lahko naštevala. Itak pa so Kitajci pri vseh stvareh zelo hitri. Kvaliteta? No, to je pa že druga zgodba.

Moram reči, da je šlo do sedaj skozi moje roke že kar nekaj teh mas; veliko teh tudi po zaslugi delodajalcev, ki so se, razumljivo, trudili kupiti čim cenejšo robo.

Enkrat  je bila masa pretrda, drugič premehka, tretjič je pokala, naslednjič se je trgala… ja, kar veliko teh štorij je bilo, nekaterim se danes seveda lahko nasmehnem, v tistem trenutku, ko se je mudilo, ko je bilo treba torto popravljati in »limati«, ker je razpokala, se včasih celo strgala… ne, v tistih trenutkih pa te stvari niso bile prav nič zabavne :-)

Da ne govorim o štorijah s figuricami, ki smo jih delali. Ena je skup zlezla, druga je bila trda kot kamen… seveda, saj smo vse to delali z eno in isto maso.

In kaj sem se pri vsem tem naučila? Da masa za prekrivanje tort in masa za izdelovanje figuric nikakor ne moreta biti isti, saj mora biti masa za prekrivanje torte mehka in voljna, za figurice pa trša, da obdržijo obliko.

Kot sem že rekla, veliko teh mas je šlo skozi moje prste in veliko od teh tudi v smeti . 

Da ne govorim o jezi in razočaranju. No, pa tudi finančna plat ni zanemarljiva.

Ampak, pravijo… kdor čaka, dočaka in končno sem tisto pravo odkrila tudi jaz. In povem vam… s temi masami delati je resnično užitek.

Sladkorna masa za prekrivanje tort je ravno prav mehka, da se lepo pregnete, zvalja in torto z lahkoto obleče, modelirna masa za izdelovanje rožic in figuric pa ravno prav trda, da se lahko oblikuje, obliko pa potem tudi obdrži.

Poskusite, če se boste tudi sami kdaj lotevali tort.

Mase pa lahko nabavite tudi tukaj: fondant

Najboljša Sladkorna masa za prekrivanje tort
Slivova čežana

Kuhajte sestavine v 4 do 5 litrski pol pokriti posodi na srednje nizki temperaturi, občasno premešajte, dokler sadje ne postane zelo mehko...

Pustni krofi - Recept

Ogreto in presejano moko damo v skledo. 8 dag kvasa, 1 žličko sladkorja in malo mlačnega mleka pustimo, da naraste (kvasovec). Medtem zmeš...

Sneženi mož iz beljakove mase

Lepe snežake lahko enostavno naredite iz beljakov.

Sladkor kuhamo do niti, medtem stepamo beljake s sladkorjem.

Ko so beljaki trdo...

Mini muffini - CupCakes recept -

Količina materiala za maso in kremo je za 45 mini in 6 velikih, oz. za 57 mini CupCake

Pečemo 15 minut na 180 C

Krema...

Kako naredimo rožice iz maslene kreme in okrasimo torto

Kremo lahko uporabimo na veliko načinov: Za rožice, brizganje vrtnic, listkov … za premaz torte pod tičino sladkorno maso, za okrasitev...

Kako pišemo na torto - pisanje in risanje po torti

Pisanje na torto

Na torto lahko pišemo na več načinov. Najenostavnejše je pisanje z Icing kremo, saj nanjo lahko kar...

 Strah pred uživanjem jedi v družbi ali DEIPNOFOBIJA

Ljudje, ki trpijo za to motnjo, lahko jedo le sami, v miru in tišini.

 

Kako otroka pripraviš, da bo jedel zelenjavo - zdrava prehrana

Zelenjave je toliko vrst in barv, da lahko vedno naše malčke zamotimo tako, da jo bodo na koncu pojedli. Včasih je potrebno več truda...

Postrv v pečici - sveže pečene postrvi

Zelo preprost in okusen recept za sveže postrvi (gojene ali divje). Enostaven za pripravo in veliko lažji od morskih rib. Poskrbite, da boste...

Maslena krema za premaz torte in izdelavo dekoracij

Maslena krema za premaz pod sladkorno maso in izdelavo vrtnic

Količina za torto fi 28

  • 160gr sladkorja
  • voda...
Na vrh strani